چسب کاشت میلگرد چیست و چگونه استفاده می‌شود؟


در این مقاله قصد داریم با چسب کاشت میلگرد به‌عنوان یکی از عوامل اتصال‌دهنده در صنعت ساخت‌وساز آشنا شده و همچنین نگاهی داشته باشیم به نحوه استفاده و به‌کارگیری اصولی آن. استفاده از چسب کاشت میلگرد یکی از چندین روش مختلف برای قرار دادن و کاشتن میلگرد بر روی پایه‌های مختلف که می‌تواند پایه‌های بتنی، سنگی یا ساخته‌شده از سایر مواد مانند دیوارهای گچی باشد به کار گیرد. در حالت ساده می‌توانیم بگوییم برای کاشت میلگرد با استفاده از چسب کاشت، لازم خواهد بود بستری را که قصد داریم میلگرد را بر روی آن بکاریم به‌طور اصولی و با مشخصات دقیق حفاری کرده، سپس چسب مورداستفاده را درون حفره تزریق کرده و میلگرد را در داخل آن بکاریم. انجام این مراحل با توجه به حساسیت سازه‌ها به‌خصوص در صنایع ساختمانی فرایندی کاملاً کارشناسی و تخصصی است که لازم است تحت نظر مشاورین معتبر و صاحب صلاحیت انجام گیرد. چراکه لازم است تمامی فرایندها از قبیل انتخاب چسب میلگرد مناسب و متناسب با بستر و هدف میزان حفاری نوع حفاری قرار دادن میلگرد و درنهایت طی تمامی مراحل که تنها به چند مورد آن اشاره شد، به‌طور دقیق و اصولی تا استحکام و اطمینان کافی از استحکام سازه حاصل شود.

انواع چسب کاشت میلگرد

می‌توان علاوه بر انواع مصالح مانند پودرهای سنگ جوشقان و غیره، چسب میلگرد هم دسترسی داشت. درنتیجه با توجه به انواع مختلفی از چسب‌های کاشت میلگرد که وجود دارد، لازم است متناسب با اهداف استفاده و تحت نظر تخصصی انتخاب کاملاً بهینه صورت گیرد. این چسب‌ها ازنظر برندها ازنظر نوع آن‌ها و سایر موارد می‌توانند دارای دسته‌بندی‌های متفاوتی باشند که به برخی ازاین‌دسته‌بندی‌ها اشاره می‌کنیم.
انواعی از چسب‌های میلگرد بر اساس ترکیبات شیمیایی آن‌ها؛ در این راستا دارای چسب‌های کاشت متفاوتی هستیم؛ ازجمله چسب کاشت با پایه اپوکسی، چسب کاشت میلگرد با پایه پلی‌استر، چسب کاشت بولت با پایه پلی‌استر بدون استایرن، هریک از این ترکیبات ویژگی‌های مربوط به خود و به‌تبع آن کاربردهای مربوط به خود را دارا هستند.

انواع چسب کاشت میلگرد

طبقه‌بندی چسب‌های کاشت بر اساس نوع عرضه؛ از دیگر مواردی که می‌توان در تقسیم‌بندی میلگردها به آن اشاره داشت، طبقه‌بندی میلگردها بر اساس نوع عرضه آن‌ها است. به‌عنوان‌مثال اینکه چسب‌های کاشت در چه بسته‌بندی‌هایی و بر چه مکانیسم استفاده‌ای ارائه می‌شوند. در این راستا نیز می‌توان ازجمله به چسب‌های کاشت میلگرد کپسولی، چسب‌های کاشت میلگرد حجمی، چسب‌های کاشت میلگرد کارتریجی اشاره داشت.
طبقه‌بندی چسب‌ها بر اساس تولیدکننده آن‌ها؛ از دیگر مواردی که در دسته‌بندی محصولات مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد، دسته‌بندی بر اساس تولیدکننده آن‌ها و به تعبیری برندهای تولیدی آن‌ها است. در خصوص چسب‌های کاشته میلگرد نیز برندهای مختلفی وجود دارد که می‌توانیم بر اساس آن‌ها انتخاب صورت گیرد.

استفاده از چسب کاشت میلگرد در صنعت ساختمان

در خصوص اشاره به ویژگی‌های مختلفی که این چسب‌ها در عوامل سازه‌ای و در اتصالات در ساخت‌وسازهای مختلف ایجاد می‌کند می‌توانیم به موارد زیر نام ببریم:
نقش تقویتی در اتصالات سازه‌ها؛ استفاده از چسب میلگرد اصولی و به‌کارگیری تخصصی آن و نظارت دقیق بر آن می‌تواند باعث ایجاد اتصالات محکم میان میلگردها و سازه‌های پایه اعم از فلزی، بتنی، دیوار گچی و غیره شود.
ارتقاء ایمنی سازه‌ها؛ انتخاب نوع مناسب چسب میلگرد با توجه به جنس ماده پایه و همین‌طور به‌کارگیری اصولی آن و بازرسی دقیق آن می‌تواند با تأمین استحکام سازه‌ای بالا باعث پایداری سازه و به‌تبع آن افزایش ایمنی شود.
صرفه‌جویی در هزینه و زمان؛ با توجه به پروسه به‌کارگیری چسب میلگرد، چنانچه به‌طور اصولی مورداستفاده قرار گیرد، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان پروژه‌ها می‌تواند هزینه‌های ساخت‌وساز آن‌ها را نیز ازجمله به دلیل کاهش زمان اجرای پروژه‌ها، کاهش دهد.
مقاومت مطلوب در برابر عوامل محیطی تأمین زیبایی سازه و سایر موارد ازجمله دیگر ویژگی‌های استفاده از چسب میلگرد مرغوب است.

نکات مهم در انتخاب چسب کاشت میلگرد برای پروژه‌های مختلف

همان‌طور که عنوان شد، انتخاب موارد مختلف در تمامی فرایندها و پروژه‌ها و در تمامی مقیاس‌ها امری حیاتی است که لازم است تحت نظر متخصصین صاحب صلاحیت انجام گیرد؛ ازجمله در راستای انتخاب بهتر چسب کاشت برای میلگردها متناسب با مشخصات فنی پروژه‌ها نیز لازم است از افراد کارشناس در این حیطه مشاوره دریافت شود. ازجمله موارد مهمی که در انتخاب و اجرای چسب میلگرد موردتوجه قرار گیرد به موارد زیر می‌توانیم اشاره‌کنیم.
استانداردها و مقررات لازم؛ مهم است که تابع استانداردها و مقررات حیطه اتصال میلگردها باشیم. در این رابطه نیز لازم است چسب کاشت میلگرد مدنظر با این استانداردها و مقررات مطابقت کامل داشته باشد که تشخیص این پروسه امری تخصصی است.
نوع و مشخصات میلگرد؛ انواع مختلفی از میلگردها را داریم که هر یک از آن‌ها مشخصات فنی مخصوص به خود را دارند. در انتخاب چسب لازم است به این مشخصات توجه داشته باشیم.
نوع و مشخصات بستر پایه برای کاشت میلگرد؛ بستر یا ماده پایه‌ای که قصد داریم میلگرد را بر روی آن بکاریم از چه ماده‌ای ساخته‌شده است. چراکه این بستر می‌تواند جنس‌های مختلفی مانند فلزی، بتنی، چوبی، پلیمری، گچی و غیره باشد.
توجه به شرایط جغرافیایی محیط مورداستفاده و محل پروژه؛ ازجمله عوامل مهم در این راستا توجه به محیطی است که قرار است پروژه ما در آنجا ساخته شود. عوامل جوی دخیل در آنجا مانند میزان رطوبت، میزان حرارت، نوسانات جوی و سایر عوامل می‌تواند در انتخاب نوع چسب تأثیرگذار باشد.

البته به این نکته بسیار توجه داشته باشیم که چنانچه از چسب کاشت اصولی استفاده نشود یا به طرز اصولی به کار گرفته نشود می‌تواند نتیجه عکس بدهد و به لحاظ ایمنی مالی و جانی ضربات شدیدی را وارد کند.
از دیگر عوامل بسیار مهمی که در نوع و کیفیت اجرا و به‌تبع آن کیفیت و استحکام پروژه‌های ما تأثیر مستقیم دارد توجه به مراکز خرید معتبر برای چسب‌ها و انتخاب برندهای باکیفیت است.

نکات مهم در انتخاب چسب کاشت میلگرد برای پروژه‌های مختلف

بیشتر بخوانید : معرفی 12 مصالح ساختمانی مدرن و کاربردی در صنعت ساختمان

چگونگی استفاده از چسب کاشت میلگرد

حال که با چسب میلگرد و انواع آن و ویژگی‌های آن آشنا شدیم، می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به فرایند تخصصی استفاده از آن. به‌طورکلی لازم است در پیاده‌سازی و استفاده از چسب میلگرد مراحل زیر را مدنظر داشته باشیم.
مراحل پیش از اعمال چسب برای کاشت میلگرد؛ عملیات کاشت میلگرد را آغاز کنیم؛ لازم از چسب مناسب را با توجه به موارد مختلف ازجمله نکات مهمی که به آن‌ها اشاره شد و با توجه به مشخصات فنی و اهداف پروژه مدنظر تحت نظر متخصصین صاحب صلاحیت انتخاب نماییم. لازم است این نکته را یادآور شویم که فرایند استفاده از چسب‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد.
مرحله حفاری بستر؛ در این مرحله با توجه به اظهارنظر متخصصین تعداد و مکان‌های دقیق برای انجام عملیات حفاری بر روی بستر با توجه به جمیع مشخصات، می‌شود. پس از تعیین دقیق مکان و تعداد سوراخ‌ها، عملیات حفاری لازم است به‌طور کاملاً اصولی انجام شود. منظور ازآنجا اصولی، نوع استفاده از دستگاه حفاری، میزان زمان اختصاص داده‌شده و انجام عملیات حفاری استاندارد است.
پس از تکمیل عملیات حفاری لازم است مکان به‌طور کامل تمیز شود یعنی هرگونه گردهای باقیمانده درنتیجه عملیات حفاری ازآنجا زدوده شود. این کار با مراحل مختلفی از قبیل فشار هوا برس کشیدن و غیره انجام می‌شود.
تزریق چسب؛ پس از انجام عملیات حفاری و پاک‌سازی محل و تمیزکاری آن، نوبت به تزریق چسب می‌رسد. این کار نیز لازم است به‌طور کاملاً اصولی و حرفه‌ای انجام شود؛ چراکه توجه به‌سرعت انجام و نحوه انجام و زاویه کار می‌تواند در کیفیت تزریق چسب تأثیرگذار باشد.
قرارگیری میلگرد بر روی حفره؛ در این مرحله میلگرد مدنظر بر روی سوراخ حفاری‌شده و پر از چسب قرار داده می‌شود. نحوه قرارگیری، نحوه محکم کردن، نحوه چرخاندن میلگرد و غیره، تابع عوامل تخصصی ویژه خود است.
انتظار تا استحکام؛ پس از تکمیل عملیات کاشت میلگرد با استفاده از چسب کاشت نیز لازم است زمان کافی داده شود تا چسب به‌طور کامل خود را بگیرد و استحکام آن تکمیل شود. ازجمله عوامل مهمی که لازم است در طول این مدت انجام گیرد ثابت بودن میلگردها است.

نکته بسیار مهم که در هیچ مرحله‌ای از آن غافل نشویم تا نتیجه عکس نگیریم.

نکته مهمی که لازم است مجدداً یادآوری کنیم، این‌که چنانچه هرگونه سهل‌انگاری در انتخاب بهینه یا اجرای اصولی چسب کاشت میلگرد صورت گیرد، به‌عنوان‌مثال چسب باکیفیت نامطلوب استفاده شود، یا مثلاً در انتخاب چسب برای کاشت دیوار گچی از چسب برای پایه دیگری استفاده شود، یا به دلیل عجله در تکمیل پروژه زمان کافی برای به عمل‌آوری آن طی نشود یا مورد بازرسی دقیق قرار نگیرد و مواردی ازاین‌دست با صدمه زدن‌های وسیع جانی و مالی به پروژه‌ها در نقطه مقابل این ویژگی عمل خواهد کرد.امروزه انواع مختلفی از چسب‌های کاشت در مراکز مختلفی عرضه می‌شود که می‌توان ازجمله آن‌ها به مصالح ساختمانی هانی اشاره داشت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *