نحوه‌ استفاده از گروت


نحوه‌ استفاده از گروت: گروت از سری مصالحی در ساختمان‌سازی است که از مخلوط سیمان و ماسه تولید می‌شود. این عنصر مهم به علت حالت چسبندگی زیادی که دارد در ساخت سازه‌های سنگین به عنوان ملات بکار گرفته می‌شود.

در این میان شاید برایتان سؤال باشد که چطور از گروت برای ساختمان‌سازی استفاده می‌شود. در پاسخ به این سؤال در ابتدا لازم می‌دانیم توضیحات جامعی راجع به گروت و نحوه‌ی تولید آن به شما ارائه دهیم. چنانچه سؤالاتی درباره این ماده دارید در ادامه این مقاله از پخش مصالح ساختمانی هانی با ما همراه باشید.

پخش مصالح ساختمانی هانی

انواع گروت

گروت در انواع و مدل‌های مختلفی تولید می‌شود. هر کدام از آنها ویژگی‌ها و خواص خاص خودشان را دارند و در ترمیم کردن ترک‌های عمیق و زیرسازی تجهیزات سنگین به کار می‌روند.

با توجه به میزان مقاومت و چسبندگی انواع گروت، در سازه‌های سنگین و یا سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند. گروت را به‌صورت کلی از لحاظ روان بودن یا نبودن به دو گروه سیال و خشک تقسیم می‌کنند. این دو گروه در مواردی شبیه و در مواردی تفاوت‌هایی دارند.

پیمانکاران همواره سعی دارند از گروت‎های سیال برای پروژه‌های خود استفاده کنند. زیرا این نوع از گروت نه تنها نسبت به گروت خشک از لحاظ هزینه به صرفه است بلکه به علت روان بودن نیاز به کار اضافی ندارد. در ادامه به انواع دیگر این ملات پرکاربرد می‌پردازیم.

  • گروت پلیمری
  • گروت اپوکسی
  • گروت سیمانی منبسط شونده

هرکدام از این سه نوع دارای مزایا و معایب خاصی می‌باشند که شما می‌توانید با دانستن آنها بهترین انتخاب را در بهره‌گیری از آنها داشته باشید. در ادامه به توضیح هرکدام از این انواع پرداخته‌ایم.

نحوه‌ استفاده از گروت پلیمری

متریال‌های مورد استفاده در ساخت این نوع از گروت رزین پلیمری و مخلوط سیمان می‌باشد. ترکیب این دو مورد مادهای قوی با چسبندگی زیاد به شما خواهد داد که برای ساخت و ترمیم انواع سازه‌های سنگین و سبک ظرفیت خواهد داشت. درواقع در تولید گروت پلیمری از مواد پلیمری برای اصلاحات آن استفاده می‌کنند.

ماسه‌ی به کار رفته در تولید گروت پلیمری از نوع سیلیسی بوده و همین مورد در روان بودن و چسبندگی زیاد آن تأثیر مستقیم دارد. با توجه به ویژگی‌های فوق این محصول از پرفروش‌ترین گروت‎های موجود در بازار است.

انواع گروت

نحوه‌ استفاده از گروت اپوکسی

در تولید این نوع از گروت‎ها گاه از دو جز و گاه از سه جز بهره می‌بردند. در اصل ترکیب دو مایع چسبنده مصنوعی که همان چسب اپوکسی نام دارند گروت اپوکسی را تشکیل می‌دهد. بعضی مواقع به این دو جز مصنوعی ماسه اضافه می‌کنند تا از جاری و روان شدن بیش از حد آن جلوگیری کرده و استحکام لازم را به آن بدهند.

با توجه به میزان مقاومت بالای این نوع از ملات اغلب برای ترمیم و بازسازی سازه‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازه‌هایی که باید وزن بالایی را تحمل کنند با گروت اپوکسی ساخته و ترمیم می‌شوند.

از دیگر مواردی که گروت اپوکسی مورد استفاده قرار می‌گیرد به شرح زیر می‌باشد.

  • کارخانه ماشین‌آلات موتوری، در ژنراتورها، پمپ‌ها، انواع ریل، جرثقیل‌ها و… برای نصب دستگاه‌ها
  • در صنعت ساختمان‌سازی برای نصب ستون‌های پیش ساخته بتنی و فولادی، اتصالات، پی‌ها، اطراف کانال لوله‌کشی و سایر اجزا

گروت سیمانی منبسط شونده

در ساخت نوع سوم از گروت‎ها، سیمان پورتلند به عنوان متریال مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیمان پورتلند در سخت و مقاوم کردن گروت تأثیر مستقیم دارد. گروت سیمانی به‌صورت کیسه پودر خشک تولید و به بازار عرضه می‌شود. در هنگام استفاده از آن لازم است مقداری آب را به میزان مشخصی از پودر اضافه کرده و به عنوان ملات از آن استفاده کنید.

از این نوع گروت برای نصب کاشی و سرامیک، تعمیرات منزل و … بهره می‌گیرند. در این قسمت باید اشاره کنیم که گروت با مورتار یا همان ملات متفاوت است.

اما به اشتباه بسیاری این دو واژه را در یک منظور استفاده می‌کنند. گروت ماده‌ای است که جاری و روان می‌باشد در حالی که مورتار روانی زیادی ندارد.

گروت سیمانی

کاربرد انواع گروت

از انواع گروت با توجه به میزان مقاومت آن در مواردی همچون زیر صفحه ستون‌ها، آنکربولت‎ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل‌ها، پلت‌ها، ریل‌ها، حائل‌ها و… استفاده می‌کنند. در واقع کاربرد اصلی آن جذب نیرو و وزن می‌باشد.

که پس از جذب، آن نیرو را به طریقی دفع و از آسیب دیدگی سازه جلوگیری می‌کند. به‌عنوان‌مثال نیروی وارد از سمت انواع ماشین‌آلات به سازه، از طریق گروت یا ملات به فونداسیون بتنی منتقل می‌شود.

گروت های اپوکسی با داشتن چسبندگی بسیار بالا به مصالح فلزی و بتنی، در  زیر سری‌های فولادی، زیر صفحه ستون‌ها،  پر کردن فضاهای خالی میان عناصر بتنی و فلزی و تراز ماشین‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین در قسمت‌های جزعی که نیاز زیادی به تحمل وزن ندارد مثل کف‌سازی‌ها خصوصاً در کاشی‌کاری و سرامیک نیز از این نوع بهره می‌گیرند. البته کاربرد اصلی این نوع از گروت ها برای پیوند محکم سازه‌ای در شرایط باربری دینامیکی می‌باشد.

نحوه‌ استفاده از گروت و گروت ریزی

در ساختمان سازی هنگام نصب اسکلت سازه توجه به تراز بودن کف بسیار مهم می‌باشد. از این رو با استفاده از دوربین‌های پیشرفته و دقیق مهندسی آن را تراز می‌کنند. پس از این مرحله اسکلت با کمک ملات یا همان گروت سر پا می‌ایستد.

به‌صورت کلی گروت ریزی را در داخل حفرات در محل اتصال آنکربولت به دو روش می‌توانید انجام دهید. یک روش برای ملات ریزی گروت خشک و روش دیگر برای ملات ریزی گروت سیال است.

در گروت ریزی سیال نیازی به نیروی اضافی نیست و به علت روان بودن ماده به راحتی بین موانع جای‌گذاری می‌شود. این در حالی است که برای قرار دادن ملات‌های خشک به  نیروی تراکمی Tamping نیاز می‌باشد.

بیشتر بخوانید: پودر سنگ مجسمه سازی

نحوه گروت ریزی

با گذشت زمان گروت‎های سیال جای گروت‎های خشک را می‌گیرند. چرا که استحکام و چسبندگی بالایی نسبت به نوع خشک دارند. البته هزینه زیادی نیز برای مصرف‌کننده به ارمغان می‌آورند.

سخن پایانی

اگر بخواهیم یک تعریف کلی راجع به گروت داشته باشیم باید بگوییم که این محصول مخلوطی از مواد سیمانی و آب، همراه یا بدون سنگ‌دانه می‌باشد.

آب مورد استفاده در ساخت آن گاها توسط فردی که مشغول ملات ریزی است به آن اضافه می‌شود. این امر در بعضی از انواع گروت، در ترکیب خود ملات وجود دارد و باعث روان بودن آن می‌باشد.

البته باید ذکر کنیم که ملات با گروت تفاوت‌هایی دارند و استفاده از این دو کلمه در یک منظور اشتباه می‌باشد. یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های آنها وجود سنگ‌دانه در ترکیب ملات و عدم وجود سنگ‌دانه در ترکیب گروت می‌باشد.

به مطالعه خود ادامه دهید: فواید گروت سیمانی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *