مهمترین کاربردهای پودر سنگ در صنایع: پودر سنگ جوشقان یا خاک سنگ مادهای پودری شکل و بسیار ریز است که روشهای مختلفی برای تولید دارد. یکی از آنها طبیعی است که در اثر سایش سنگ پودر سنگ تشکیل میشود و روش دیگر به دلیل انجماد و یخ زدگی آبی است که به داخل سنگها نفوذ کرده و با وقوع فرآیند انبساط یخ، در نهایت سنگها فرسایش مییابند.
ادامه این روند منجر به تولید پودر میشود. سنگ در طبیعت خواهد بود. روش دیگر تولید صنعتی پودر سنگ است. پس از استخراج سنگ، آنها را به کارخانههای سنگ شکن برده و با فکهای سنگ شکن بسیار قوی کوبیده و پس از آسیاب به پودر سنگ تبدیل میکنند. ما به شما خرید از سایت پخش مصالح ساختمانی هانی با مناسبترین قیمت بازار را معرفی میکنیم
پودر سنگ جوشقان چیست؟
همانطور که گفته شد پودر سنگ در زمینههای مختلف صنعتی مانند ساختمانسازی، صنایع دستی، صنایع غذایی، راهسازی و پروژههای مختلف ساختمانی کاربرد دارد. انواع مختلفی هم دارد که البته یکی از معروفترین آنها پودر سنگ جوشقان است.
این پودر در واقع از نوعی سنگ در شهرستان جوشقان استان اصفهان به دست میآید و ماده آن کربنات کلسیم است. این سنگ در رده سنگهای رسوبی نزدیک به مرمر قرار میگیرد. زیرا بلورهای تشکیل دهنده و ساختار مولکولی آن بسیار نزدیک به سنگ مرمر است.
مواد معدنی که در این شهر وجود دارد و استخراج میشود کیفیت بالایی دارد و درصد خلوص بالایی دارد. به همین دلیل این نوع پودر محبوب و بسیار معروف است. چسبندگی، مقاومت و استحکام بالای آن و همچنین رنگ سفید آن باعث شهرت این نوع پودر شده است و اکثر افراد در هر زمینه و صنعتی به دنبال استفاده از آن در حرفه خود هستند. مشخصات ساختاری پودر سنگ مشخصات ساختاری پودر جوشقان به شرح زیر است. سفید و براق است.
وزن آن ۲. ۷ گرم بر سانتیمتر مکعب است. میزان جذب آب آن ۳ درصد است. دارای ۳۴ درصد مقاومت در برابر سایش است. چسبندگی زیادی دارد. ترک نمیخورد. با گذشت زمان تغییر رنگ نمیدهد. پس از خشک شدن مقاومت خوبی دارد. در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید مقاوم است.
ضد آب است و به خوبی با مواد دیگر ترکیب میشود. این ویژگیها به ویژه در ساخت و ساز ساختمانها از اهمیت ویژهای برخوردار است و باعث استفاده گسترده از پودر سنگ سوزانده شده است.
کاربردهای پودر سنگ در صنایع
پودر سنگ جوشقان یکی از در دسترسترین منابع طبیعی است و از منابع اصلی و مواد اولیه مورد استفاده در ساخت و ساز، کشاورزی و سایر صنایع محسوب میشود. با وجود قیمت بسیار ارزان پودر سنگ، این ماده یکی از مهمترین مواد مؤثر در رشد جوامع بشری است. پودر سنگ و سنگ دانهبندی در ساختمانسازی، کشاورزی و صنایع شیمیایی و متالورژی کاربرد فراوانی دارد و تولید و مصرف آن به عنوان شاخص رشد اقتصادی یک کشور محسوب میشود.
با وجود قیمت بسیار ارزان پودر سنگ، این ماده یکی از مهمترین مواد مؤثر در رشد جوامع بشری است. میزان تقاضا برای پودر سنگ در دنیا به حجم ساخت و ساز و مصالح مورد استفاده در این صنعت بستگی دارد. در این مقاله به مهمترین کاربردهای پودر سنگ در صنایع مختلف میپردازیم.
کاربرد در صنعت ساختمان:
بیشترین کاربرد پودر سنگ جوشقان در صنعت ساختمان است.این ماده با سایر مصالح ساختمانی مانند گچ، سیمان و سیمان سفید ترکیب شده و به دلیل چسبندگی زیاد، استحکام و استحکام سازه را افزایش میدهد. همچنین از ترک خوردن سیمان پس از خشک شدن جلوگیری میکند. پودر سنگ تولید شده از سنگهایی مانند سنگ مرمر درجه خلوص بالاتری دارد و برای مصارف صنعتی استفاده میشود.
کاربردهای صنعتی پودر سنگ:
یکی از کاربردهای پودر سنگ جوشقان استفاده از آن به عنوان پرکننده برای تولید کاشی، سرامیک و بتن است. همچنین از کربنات کلسیم در تولید گاز دی اکسید کربن خوراکی استفاده میشود که در تولید نوشابههای گازدار استفاده میشود. دیگر محصولات فرآوری شده این ماده آهک است. برای استفاده از خاک سنگ ابتدا سنگ را توسط فکهای قوی خرد و پودر میکنند سپس این پودر را دانهبندی میکنند که بالاترین کیفیت را دارد.
در صنایع مختلف خاک سنگ را با سیمان مخلوط میکنند. این کار از دههها قبل در دنیا شروع شده است، زیرا از آلودگی محیط زیست جلوگیری میکند و همچنین نرخ نهایی تولید بتن را کاهش میدهد. در عین حال باعث افزایش مقاومت نهایی بتن میشود. از آنجایی که معادن سنگ در ایران بسیار زیاد است، تولید خاک سنگ نیز رونق زیادی دارد و به راحتی میتوان این ماده ارزشمند را از سنگ تولید کرد.
استفاده از پودر سنگ جوشقان در مجسمهسازی:
مهمترین کاربردهای پودر سنگ در صنایع تولید آثار هنری است. این ماده بر خلاف سیمان پس از خشک شدن ترک نمیخورد. بنابراین مادهای مناسب برای ساخت آثار هنری زیبا محسوب میشود. خمیر سنگ انعطاف خوبی برای تغییر شکل دارد. از خمیر سنگ میتوان برای مجسمهسازی، گلسازی و انواع تابلوهای برجسته استفاده کرد. اما ماده اصلی خمیر سنگ، آرد سنگ است. این ماده در صنایع برجسته هنری نقش حجیم و غلیظکننده را ایفا میکند.
برای مجسمهسازی معمولاً از پودرهای سفید استفاده میکنند و سپس با افزودن مواد رنگی به خمیر سنگ به رنگ دلخواه میرسند. اما استفاده از پودرهای رنگی تولید رنگ مورد نظر را کمی مشکل میکند. قیمت ارزان این ماده و کیفیت خوب آن باعث شده است که به ماده اصلی تولید مواد پوششی بوم به نام گریس اکریلیک تبدیل شود.
مطلب پیشنهادی: مزایا و معایب انواع آجر فشاری
همچنین برای تولید گچ و تعمیر و مرمت آثار هنری استفاده میشود. برخی نقاشان از پودر سنگ جوشقان برای تقویت پاستل روغنی استفاده میکنند. خشتهای مخصوص نقاشی در کیسههای یک کیلویی به فروش میرسد.
سایر کاربردهای پودر سنگ جوشقان:
علاوه بر موارد ذکر شده میتوان کاربردهای دیگری نیز برای خاک سنگ برشمرد که عبارتند از:
۱_سمپاشی روی سندبلاست
۲_ دوغاب سنگ، کاشی و سرامیک با مخلوط آرد سنگ و سیمان سفید
۳_استفاده از سنگ عیار، آرد سنگ و سیمان سفید در نمای ساختمان
۴_حجیمسازی و اتصال ذرات برای جادههای آسفالت
۵_ لاواتر در کوره بلند برای تولید سرباره مذاب
۶_تصفیه فاضلاب شهری به دلیل خاصیت میکروب کشی و ضد عفونی کنندگی
۷_ خاصیت ضد اسیدی برای باز کردن فاضلاب دارد
۸_ اصلاح خاکهای اسیدی در کشاورزی با افزایش PH خاک مناسب برای رشد گیاه
به مطالعه ادامه دهید: رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز
بدون دیدگاه