مزایا و معایب دیوار گچی

مزایا و معایب دیوار گچی

مزایا و معایب دیوار گچی: امروزه در زمینه ساخت و ساز ساختمان ها، برخی موضوعات اهمیت فراوانی دارد. سازندگان ساختمان به دنبال کاهش هزینه ها و فشرده کردن زمان پروژه هستند؛ بنابراین طبیعی است که در این بین بخ دنبال راهکارهای بهتری همچون استفاده از دیوار گچی باشند.

در زمینه ساخت ساختمان ها یا بازسازی آپارتمان ها، از راهکارهایی که بسیار به کار افراد می آید، استفاده از دیوار پیش ساخته است. دیوار گچی به نوعی دیوار می گویند که معمولا به صورت آماده در کارخانه ها تولید و عرضه می شود و کاربردهای بسزایی در ساختمان سازی و بازسازی و همینطور نوسازی ساختمان ها دارد.

دیوار گچی نوعی محصول ساختمانی است که در خارج از محل ساختمان سازی تولید و سپس در محل نصب می شود. این محصول جایگزین مناسبی برای ساخت و ساز سنتی در محل ساختمان به شمار می رود.

پخش لوازم ساختمانی هانی

دیوار گچی چه کاربردی دارد

استفاده از دیوار گچی می تواند در کاهش زمان ساخت موثر باشد و افزایش کیفیت ساخت ساختمان را نیز به همراه داشته باشد. زیرا که پنل های گچی در ساختمان، به علت هماهنگی بیشتر فرآیندهای زنجیره تامین و تولید در محیط کنترل شده کارخانه، کیفیت و یکدستی بیشتری دارد.

طراحی دقیق دیوارهای گچی باید در اوایل فرآیند توسط پیمانکار ارائه شود. زیرا هرگونه عدم دقت یا تغییرات در میانه های فرآیند نصب می تواند هزینه گرافی در دوش افراد بگذارد. مهمترین کاربردهای دیوار گچی استفاده از آن برای جداسازی بخش های ساختمان است.

از آن جا که این پانل گچی نما و ظاهری زیبایی دارد و از وزن کمی نیز برخوردار است، افراد می توانند به راحتی آن را در نقاط مختلف ساختمان خود قرار دهند و بخش های مختلف آن را از یکدیگر تفکیک کنند.

از کاربردهای کلیدی پنل گچی چه اطلاعاتی دارید

مزایا و معایب دیوار گچی:از دیگر کاربردهای مهم دیوار گچی می توان به کاربرد آن در ساخت تیغه های غیر باربر در داخل ساختمان اشاره کرد که باعث می شود تا کار ساخت ساختمان راحت تر شود و امکان پیاده سازی طراحی های مختلف ساختمان نیز انجام گیرد.

از این پانل ها برای پوشش مستقل دیوار نیز استفاده می کنند که باعث می شود تا طراحی ساختمان شما زیبا و جذاب تر به نظر آید.

مزایای استفاده از دیوار گچی

این دیوارها مزایای بسیار زیادی را برخوردار هستند که در ادامه به شرح آنها خواهیم پرداخت.

صرفه جویی در زمان و تسریع روند ساخت ساختمان

از مهم ترین مزایای پانل گچی، صرفه جویی در زمان و تسریع روند ساخت ساختمان ها است. ساخت دیوارهای گچی همزمان با کارهای دیگر پروژه ساختمان سازی مانند نقشه کشی، خاکبرداری انجام می گیرد؛ بنابراین یک ساختمان در مدت کوتاهی آماده بهره برداری می شود.

کاربردهای پنل گچی

استحکام و کیفیت مطلوب

پانل گچی به دلیل توپر بودن آن، استحکام و کیفیت بسیار بالایی دارد. در ساخت این سازه ها از بهترین متریال اولیه استفاده می شود. این دیوارها در برابر ضربه، خوردگی و اسیدها دوام و مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.

صرفه جویی در انرژی و مصالح

با استفاده از دیوار گچی مقدار مصالحی که برای ساخت ساختمان ها استفاده می شود به میزان 15 درصد کاهش می یابد. از دیگر مزایای پانل گچی صرفه جویی در انرژی مصرفی ساختمان است. هزینه خانوارها نیز به  خاطر عایق حرارتی بودن دیوارهای پیش ساخته عایق حرارتی کاهش خواهد یافت.  مزیت دیگر این پانل ها مقاومت بالا در برابر رطوبت است.

مقاومت بالا در برابر نفوذ حشرات

به دلیل استحکام و مقاومت بالای این دیوارها، حشراتی همچون موریانه و مورچه نمی توانند به این دیوارها نفوذ کنند‌. این موضوع نیز از مزایای دیوار پیش ساخته به حساب می آید.

کاهش خسارت های زلزله

با ایجاد حوادث طبیعی مانند زلزله با استفاده از دیوار گچی خسارات کمتری به ساختمان وارد می شود‌. زیرا این دیوارها وزن سبکی دارند و از استحکام بالایی نیز برخوردار هستند؛ بنابراین در برابر حوادثی مانند زلزله مانند دیوارهای آجری به راحتی فرو نخواهند ریخت.

از معایب دیوارهای گچی چه اطلاعاتی دارید

مزایا و معایب دیوار گچی: ار محصولی در کنار مزایایی که دارد، معایل متخصص به خود را نیز برخوردار است.در ادامه معایب این نوع دیوارها را بررسی کرده ایم.

هزینه بالای نصب و راه اندازی کارخانه

از مهم ترین معایب ساخت دیوار گچی این است که برای راه اندازی کارخانه تولید کننده آنها باید هزینه زیادی پرداخت کرد.

معایب دیوارهای گچی

ایجاد مشکلاتی در حمل و نقل دیوارها

اگر محل اجرای پروژه ساختمانی از کارخانه تولید فاصله زیادی باشد، حمل و نقل آن ها با تریلر هزینه های بالایی را روی دوش افراد می گذارد. همچنین رساندن دیوارها به ساختمان بدون هیچ گونه آسیبی، کار سختی به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: مهم ترین کاربردهای پودر سنگ در صنایع

هزینه بالای خرید و نصب

خرید این پانل ها نسبت به دیوارهای سنتی هزینه بیشتری دارد. برای نصب این نوع دیوارها نیز پول بیشتری نیاز است.

دیوار پیش ساخته چیست

مزایا و معایب دیوار گچی: از محبوب ترین مصالحی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد انواع دیوار گچی است. دلیل پرطرفدار بودن پانل های گچی این است که به روند ساخت و تکمیل ساختمان سرعت زیادی می دهد. این دیوارها بعد از آمادگی کامل در کارخانه به محل احداث پروژه‌‌ های ساختمانی انتقال می یابند و در بخش های مورد نیاز نصب می شوند.

کارخانه های مصالح ساختمانی، دیوار گچی را در اندازه ها، ابعاد و جنس های مختلفی تولید می کنند. این دیوارها جایگزین مناسبی برای دیوارهای خشتی، سفالی، آجری، گچی و مصالح سنتی هستند. این نوع سازه به دلیل برخورداری از این سبک نسبت به سازه های سنتی، وزن ساختمان را نیز کاهش می دهند. این دیوارها انواع مختلفی دارند و هر یک از آنها کاربرد متفاوتی را برای افراد فراهم می کنند.

مطلب پیشنهادی: آشنایی با انواع دانه بندی شن و ماسه

نکات کلیدی در هنگام استفاده از دیوار گچی

نکته ای مهم برای شروع جایگذاری دیوارها و بلوک های گچی این است که افراد باید زبانه این دیوارها را در ابتدا به وسیله اره برش دهند. بعد از آن با استفاده از ملات های مخصوص اقدام به جاگذاری این دیوارها کنند. در صورتی که افراد قصد داشته باشند که این بلوک ها را به بلوک های گچی دیگر متصل کنند، باید حتما در ابتدا از نوار لرزه گیر و عایق بندی مناسب استفاده کنند.

نکات کلیدی در هنگام استفاده از دیوار گچی

نکته دیگری که افراد باید در نظر بگیرند این است که سعی کنید. بلوک هایی که در انتها می گذارند را به صورت اریب برش دهند. این کار باعث می شود که فشاری که به سقف وارد می شود. به میزان بسیار زیادی کاهش یابد و همینطور کار نصب سایر بخش ها را نیز برای افراد راحت کند.

به مطالعه ادامه دهید: مزایا و معایب پودر سگ جوشقان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *