ساختمان ضد زلزله

ساختمان ضد زلزله

ساختمان ضد زلزله: بلاهای مختلف طبیعی اعم از طوفان، زلزله، سیل و… به صورت طبیعی باعث تهدید مال و جان تمامی انسان‌ها بوده‌اند و خواهند بود. انسان‌ها نمی‌توانند نیروی طبیعت را شکست دهند. البته مگر آن که شما مهندس باشید! می‌دانیم که زلزله و یا زمین لرزه یکی از مخرب‌ترین بلاهای طبیعی است که می‌تواند بر سر انسان‌ها بیاید.

سازه‌های مهندسی در این حین آسیب‌های جدی خواهند دید. همین امر نیز باعث شده است امروزه هنگام طراحی ساختمان‌ها به ویژه برج‌ها بارها لرزه‌های مختلف را بر روی آن در نظر خواهند گرفت. روش‌های مختلفی برای ضد زلزله کردن ساختمان وجود دارد اعم از ساختمان سازی با بتن در کنار استفاده از پودر سنگ جوشقان، استفاده از میراگر و… شما به راحتی می‌توانید تمامی مصالح مورد نیاز خود را از پخش مصالح ساختمانی هانی در بالاترین کیفیت خریداری کنید.

مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله

مقاومت سازی در ساختمان‌ها را می‌توان به این صورت معرفی کرد که مقاومت یک ساختمان را در برابر نیروهای مختلف وارد شده بر آن بالا برد. در حقیقت نیروهای وارد بر ساختمان‌ها نیروهای ناشی از زلزله و.. می‌باشد. اما بهتر است به این موضوع دقت داشته باشید از نظر علمی استفاده از کلمه مقاومت سازی برای این امر صحیح نمی‌باشد.

زیرا در صورتی که منظور بهبود عملکرد مصالح ساختمانی در برابر نیروی زلزله باشد، بهسازی واژه بهتری خواهد بود. امروزه روش‌های زیادی برای بهسازی ساختمان‌ها در برابر زلزله به وجود آمده است. برخی از مصالح در این راه به مهندسین کمک شایانی خواهند کرد، به عنوان مثال پودر سنگ جوشقان و…

چگونه می‌توان ساختمان ضد زلزله ساخت؟

برای آن که بتوان یک سازه مهندسی را ضد زلزله کرد، مهندسین باید ساختمان را تقویت کنند تا در برابر نیرویی که زلزله به آن وارد می‌کند مقاومت کند و آن را خنثی کند. می‌دانیم که زلزله انرژی زیادی را آزاد خواهد کرد. استراتژی که امروزه مهندسین برای این امر در نظر گرفته‌اند به این صوت است که سازه در جهت مخالف با امواج زلزله فشاری را ایجاد کند.

چگونه می توان ساختمان ضد زلزله ساخت؟

برخی از روش‌هایی که مهندسین با استفاده از آن سازه را مقاوم می‌کنند عبارت‌اند از:

  • طراحی فونداسیون انعطاف‌پذیر

فونداسیون سازه‌ها باید به صورتی طراحی شده باشند که ساختمان بر روی پدهای انعطاف پذیری قرار بگیرند و در صورتی که بار زلزله به صورت افقی بر سازه وارد کند، سازه از بین نرود. یکی از روش‌هایی که امروزه از آن برای ضد زلزله کردن سازه استفاده می‌کنند، ساخت فونداسیون در بالای سطح ساختمان می‌باشد.

به این صورت پایه‌های سازه بر روی پدهای انعطاف‌پذیر از جنس فولاد و لاستیک قرار خواهند گرفت. هنگامی که بار زلزله وارد می‌شود ساختار ایجاد شده حرکت خواهد کرد و سازه را سالم نگه می‌دارد. به این صورت انرژی زلزله جذب می‌شود و به سازه منتقل نخواهد شد.

  • مقابله با نیروی زلزله از طریق میراگر

شاید افراد زیادی باشند که می‌دانند مهندسین در صنعت خودرو سازی از میراگر استفاده می‌کنند، این در حالی است که از میراگر در ساختمان سازی نیز استفاده می‌کنند. امروزه مهندسین از میراگر برای مقاومت سازی در برابر زلزله استفاده می‌کنند. به این نکته توجه داشته باشید این مصالح باعث می‌شود که میزان شوک موج کاهش داشته باشد.

  • پوشش نامرئی لرزه‌ای

در این روش به جای آن که انرژی زلزله خنثی شود، بار ایجاد شده توسط زلزله را منحرف می‌کنند. به این صورت امواج زلزله ایجاد شده به جای آن که به سازه برخورد داشته باشد به یک سری حلقه‌های بیرونی که در اطراف ساختمان وجود دارد برخورد خواهد کرد و به زمین منتقل می‌شوند. شما می‌توانید تمامی مصالح و مواردی که برای ضد زلزله کردن ساختمان به آن‌ها نیاز دارید را از پخش مصالح ساختمانی هانی خریداری کنید.

بیشتر بخوانید: ساخت سنگ مصنوعی با پودر سنگ

  • تقویت ساختار ساختمان

ساختمان ضد زلزله باید دارای دیوارهای برشی، بادبندها و دیگر سیستم‌های باربر باشد تا بتواند از خود در برابر زلزله مقاومت نشان دهد. یکی از سیستم‌های مؤثر برای مقاوم سازی یک سازه در برابر زلزله وجود دارد استفاده از دیوار برشی است، این دیوار برشی بیشتر در ساختمان‌هایی که با بتن ساخته شده‌اند دیده می‌شود.

علاوه بر این موضوع مهاربندها برای سازه‌هایی که فولادی هستند وظیفه جذب نیروهای جانبی و جلوگیری از تخریب را بر عهده گرفته‌اند. برای آن که بتوان ساختمان بتنی را در برابر زلزله مقاوم کرد در بتن از پودر سنگ جوشقان استفاده می‌کنند.

  • گرو‌ت ‌ریزی

گروت ریزی ساختان از دیگر روش‌هایی است که مهندسین آن را مؤثر برای ضد زلزله کردن ساختمان می‌بینند. در حقیقت از مصالح در قسمت‌هایی از ساختمان استفاده می‌کنند که نیازمند به مقاومت بالا باشد. کاربرد گروت را می‌توان همانند ملات در نظر گرفت. یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که این مصالح ساختمانی دارد می‌توان به انتقال بار از صفحه فلزی به فونداسیون اشاره کرد. شما می‌توانید انواع گروت مورد نظر خود را از پخش مصالح ساختمانی هانی خریداری کنید. انواع گروت عبارت‌اند از:

  • منبسط شونده بر پایه سیمان
  • سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری
  • اپوکسی دو جزئی یا سه جزئی
  • آماده منبسط شونده

ساخت ساختمان‌های ضد زلزله با اسکلت فلزی

در ساخت ساختمان‌هایی که دارای اسکلت فلزی دارند برای آن که بتوان ضد زلزله آن را ادامه داد از پروفیل‌های فولادی در تیرها و ستون‌های ساختمان استفاده خواهند کرد. این ساختمان‌ها نسبت به حالت بتنی، اجرای سریع‌تری را به همراه خواهند داشت و ستون‌های کوچک‌تری دارند.

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های این ساختمان‌ها می‌توان به مقاومت در برابر فشار و کشش را نام برد. نصب اجزای تر، ستون‌ها و پل‌ها در اسکلت یک ساختمان به روش‌های جوشکاری و پیچ و مهره انجام خواهد شد. این روش نسبت به روش آجرفشاری در حال رایج شدن می‌باشد.

ساخت ساختمان‌های ضد زلزله با اسکلت بتنی

در صورتی که ساخت ساختمان‌ها با اسکلت بتنی صورت گیرد به آن ساختمان بتنی گفته می‌شود. در صورتی که ساخت این دسته از ساختمان‌ها به صورت درست صورت گرفته باشد، ساختمان در برابر زلزله از خود مقاومت بالایی نشان خواهد داد. این مسئله در منطقه‌هایی که زلزله خیز هستند خود را به خوبی نشان داده است.

بیشتر بخوانید: روش‌ های تولید پودر سنگ

ساخت ساختمان های ضد زلزله با اسکلت بتنی

با توجه به شواهدی که وجود دارد ساختمان‌هایی که از این اسکلت بندی استفاده کرده‌اند. در هنگام بروز زلزله خسارت کمی را به جای گذاشته‌اند. لازم به ذکر است یکی از راه‌هایی که بتن مقاومت می‌کند. استفاده از پودر سنگ جوشقان می‌باشد. برخی از اصلی‌ترین مزیت‌های ساخت یک ساختمان بر پایه اسکلت بتنی ساختمان به شرح زیر هستند:

  • مقاومت بالا در برابر آتش سوزی
  • اجرای معماری در خور توجه
  • اجرای سازه‌های خاص
  • دیوار آجری با اسکلتی از بتن بهتر عمل می کند

ساخت ساختمان‌هایی با اسکلت خشتی

این دسته از سازه‌ها بیشتر در ساخت ساختمان‌های روستایی و شهرهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از دیوارهای خشتی و آجر فشاری یکی از روش‌های گرمایشی و سرمایشی برای ساختمان‌هایی است که در منطقه‌های کویری قرار گرفته‌اند می‌باشد.

آجر فشاری امروزه به عنوان یک روش بسیار قدیمی برای ضد زلزله کردن ساختمان‌ها در نظر گرفته می‌شود. این امر نیز ثابت شده است که آجر فشاری نمی‌تواند به خوبی ساختمان را در برابر زلزله مقاومت کند. شما می‌توانید تمامی مصالح مورد نظر خود را برای ساخت انواع ساختمان‌ها از پخش مصالح ساختمانی هانی خریداری کنید.

ویژگی‌های یک ساختمان ضد زلزله

بدون شک ساخت ساختمان‌های ضد زلزله که با استفاده از مصالح سبک ساخته شده‌اند می‌تواند بهترین ساختمان‌های ضد زلزله به شمار برود. اما بهتر است به این نکته توجه داشته باشید. تنها با استفاده از این روش نمی‌توانید ساختمان ضد زلزله داشته باشید و باید برای بهبود ساختمان خود از دیگر روش‌ها نیز استفاده کنید:

  • سبک بودن ساختمان
  • انعطاف‌پذیری در ساختمان
  • به‌کارگیری مصالح و تکنیک‌های جدید
  • داشتن نقشه اصولی و مهندسی
  • اهمیت دادن به اتصالات صحیح
  • نظم در ساخت و ساز

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *