روش های ساختمان سازی مدرن: چرا ساختمان سازی به روش سنتی به اندازه مدرن خوب نیست؟ اول اینکه عملیات گود برداری و پی ریزی باعث آلودگی محیط زیست میشود و با ایجاد زباله بیشتر باعث تخریب بیشتر محیط زیست خواهد شد و علاوه بر اینها این روش از ساختمان سازی معمولا با استفاده از بتن و تیر آهن انجام میشود.
(البته با توجه به نوع محاسبات پروژه و محل ساخت آن میتواند استفاده از آنها تفاوت داشته باشد )که هر کدام از این روشها نیاز به محل مخصوص نیاز دارند، در نتیجه هزینه بیشتر و زمان زیادتری میطلبد.
در روش ساخت و ساز به صورت سنتی به نیروهای عملیاتی و کارگران بیشتری نیاز است به این خاطر که کل پروژه در محل پروژه پیاده سازی میشود، اما در روشهای ساخت و ساز مدرن چون از پانلهای ساختمان سازی آماده و پیش ساخته استفاده می شود، به کارگران کمتری نیاز است که همانها نیز برای نصب اجزا در پروژه حضور دارند.
برای مثال در ساختمان سازی مدرن برای جدا کردن فضاها از دیوار گچی پیش ساخته استفاده میکنند که بدلیل نصب آسان آن باعث صرفه جویی در زمان میشود و از طرف دیگر این دیوار گچی به دلیل نداشتن پستی و بلندی از هزینه گچ و خاک مورد نیاز در ساختن دیوار کم میکند، و علاوه بر اینها دارای کیفیت خوبی نیز میباشد. با ادامه این مقاله از پخش مصالح ساختمانی هانی همراه باشید.
آشنایی با روش های ساختمان سازی مدرن
در جهان حال حاضر که جمعیت به صورت لحظهای رو به افزایش است به تبع نیاز به مکانهای بیشتری برای زندگی میباشد، در نتیجه ساختمان سازی به صنعتی بزرگ، پر هزینه و زمان بر تبدیل شده است. اما برای راحتی افراد و سریعتر حل کردن مشکل خانهداری نیاز به روشی است در آن در مدت زمان سریعتری و با هزینه کمتر بتوان ساختمان سازی کرد که به آن ساختمان سازی مدرن میگویند.
این نوع ساختمان سازی با محیط زیست بیشتر سازگاری داشته و از لحاظ معماری نیز برای چیدمان و دکور خانه مناسب تر است. که این نکته برای دنیا و زندگی مدرن این روزها بسیار حائز اهمیت میباشد. در این نوع از ساختمان سازی روشهایی به کار میرود که علاوه بر سریعتر کردن ساخت و پایین آوردن هزینهها باعث ایمنی بیشتر نیز میشود. که ما در ادامه در مورد آنها کاملتر خواهیم گفت.
مزیت های ساخت و ساز مدرن
در روشهای ساخت و ساز مدرن زمان بندی در کنترل پروژه و مدیریت پروژه بسیار راحتتر است و دلیل آن پیش ساخته بودن، میباشد. در ساختمانهایی که امروزه ساخته میشوند. همه چیز با اصول مهندسی و محاسبات دقیق حساب شده و در دست ساخت قرار میگیرد در نتیجه مصالح متناسب نیز به کار گرفته میشود.
این در حالیست که در ساخت و سازهای سنتی باید از چندین کارگر برای ساختن ساختمان استفاده کرد که به دلیل عدم هماهنگی خیلی از مواقع رسیدن به سازه موردن انتظار سخت خواهد بود.
زمانی که از مصالح مناسب استفاده شود، کل ساختمان دارای ویژگیهای مفیدی خواهد شد. برای مثال در این روش مدرن از تیغه سفال استفاده میشود که علت استفاده از آن نیز سازگاری آن با محیط زیست، با کیفیت بودن مواد اولیه آن، مقاوم بودن آن در برابر حوادث طبیعی، مقاوم بودن آن در برابر رطوب و در نهایت راحتی استفاده از آن است. که همه ویژگی هایی که دارد را به کل ساختمان نیز تعمیم میدهد.
ساختمان سازی با قالب عایق بتنی
یکی دیگر از روشهای که در ساختمان سازی مدرن استفاده میشود، همین مورد است. در روش قالب عایق بتنی، بتن و میلگردها به صورت تقویت شده با یکدیگر ترکیب میشوند که همین کار سبب میشود. از لحاظ کششی و خمشی دارای استحکام مناسبی باشند. این پانلها از لحاظ استحکام بسیار مقام هستند و به این دلیل که مثل قطعات لگو کنار هم قرار میگیرند. آنها را بسیار مقاوم میکند. این نوع از پانلها در بهینه سازی انرژی نیز بسیار پر اهمیت هستند.
برای اینکه بتن مورد استفاده دارای استحکام و چسبندگی بیشتری باشد از پودر سنگ جوشقان در تولید آن استفاده میکنند. که بدلیل داشتن خاصیت ضد آبی، چسبندگی بالا بین ذرات، ماندگاری رنگی و ظاهری و … است.
این پودر سنگ جوشقان سبب ماندگاری و استحکام بیشتر بتن شده، در نتیجه مقاومت این پانلها را در برابر هر آسیبی بیشتر میکند. و البته انعطاف پذیری و شکل پذیری بالای این نوع از پودر سنگ سبب منعطف تر شدن قالب عایق بتن شده و جاسازی و جاگذاری آن را راحتتر میسازد.
واحدهای ساختمان سه بعدی و تکنولوژی دو جداره، از دیگر روشهای مدرن
واحدهای سه بعدی با نرم افزارهای طراحیهای سه بعدی طراحی و ساخته میشوند. بعد از آن به شکل پیش ساخته به محل مورد نظر حمل میشود و به همراه دیگر اجزا در ساختمان سازی نصب میگردد. همانطور که گفتیم این پیش ساخته بودن از نظر صرفه جویی در هزینه و زمان بسیار تاثیر گذار است. زیرا علاوه بر اینکه نیازی نیست در محل مورد با مصالح مختلف آن را ساخت بلکه آن به جای چندین کارگر توسط یک دستگاه ساخته میشود. همین موضوع نیز سبب میشود که خطای کمتری رخ بدهد و نتیجه مطلوبتری به همرا داشته باشد.
فناوری دوجداره در ساختمان سازیهای جدید و روشهای مدرن حال حاضر استفاده می شود. به این شکل که دو دیوار مجزا میسازند که میان این دو دیوار فضایی خالی وجود دارد. بعد از آن، این فضای خالی را با بتن یا مصالح مشابه بتن پر میکنند.
مزیت این دیوارهای دو جداره، عایق پذیری بالاتر آن هم در برابر صدا و هم در برابر دمای هوای محیط بیرون ساختمان، است و در کنار اینکه استحکام بالایی دارند وزن کمتری نیز دارا میباشند. با این فناوریهای ساخت و ساز مدرن می توان در کنار ساخت یه ساختمان در بازسازی و نوسازی ساختمانها نیز استفادههای زیادی انجام داد.
بیشتر بخوانید: آجر نسوز چیست
فونداسیون های بتنی پیش ساخته
امروزه فونداسیونهای تقویت شدهای در کارخانه ها ساخته میشود که به دلیل محاسبات عمرانی کاملا استاندارد میباشند. این فونداسیونها به صورت آماده یا همان از پیش ساخته حمل میشوند تا نصب گردند و بعد از آن با کمک مصالح مخصوص و شمعهایی که برای این عملیات میباشد بر روی زیرساخت ساختمان نصب می گردند. مزیتهای اصلی این نوع از فوندانسیونها، سرعت بالاتر، مقاومت بیشتر و گودبرداری کمتر میباشد.
پانلهای بتنی پیش ساخته نیز وجود دارند که این پانلها به صورت پیش ساخته در ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرند. که در کارخانهها ساخته می شوند. آنها شامل پانلهای دیواری با جنس مواد مختلف، پانلهای روکش، درها و پنجرهها میباشد. که در محل پروژه نصب می شوند. مزایای این پانلها قیمت های متنوع، استانداردهای بالاتر و نصب آسانتر آن میباشد. روش های ساختمان سازی مدرن
به مطالعه خود ادامه دهید: روش تشخیص پودر سنگ از سیمان سفید
بدون دیدگاه