رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز

رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز

آیا به دنبال خرید رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز هستید؟ شن و ماسه یکی از مهم‌ترین مصالح ساخت و ساز شمرده می‌شوند. به همین دلیل در این متن توضیحات گسترده ای درباره آنها بیان شده است. تا شما آشنایی بیشتری با آنها داشته باشید.ما به شما خرید از سایت پخش مصالح ساختمانی هانی با مناسب‌ترین قیمت بازار را معرفی می‌کنیم

پخش مصالح ساختمانی هانی

شن و ماسه چیست

بررسی شن و ماسه و تفاوت های آنها با یکدیگر:

شن:

شن یکی از مصالح سنگی است که تقریباً از هر نوع سنگ می تواند تشکیل شده باشد. منبع خاصی برای ساخت ندارد. معمولا اندازه ای دانه‌های شن بین 2-60 mm  است. اما زمانی که دارای منشا آبرفتی یا رودخانه باشد دارای شکل متفاوت گرد و دایره ‌ای مانند است.

همچنین اگر از معدن استخراج و سپس شکسته شده باشد تیز گوشه می‌باشد. قابل ذکر است که ماسه و شن ممکن است به صورت مخلوط برای مصالح ساختمانی و تشکیل بتن به فروش برسد. به همین دلیل باید به سایزبندی آنها دقت داشته باشید. برای مثال به اندازه 5-20 میلی متر یا براساس اندازه خاص دانه بندی ماسه و شن 10 میلی متر خرید کنید.

 انواع شن در صنعت ساختمان سازی

انواع شن موجود در بازار که در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • شن طبیعی:

اولین شن طبیعی برای ساخت و ساز را می‌توانیم شن طبیعی معرفی کنیم. شن طبیعی از بستر رودخانه، آبرفت ها و مخروط افکن ها استخراج می‌شود و پس از شسته شدن، به صورت متنوعی به مصرف می رسد. قابل ذکر است که شکل شن های طبیعی گرد و صیقلی است و روش استخراج آن از شن‌های دیگر راحت تر است.

  • شن شکسته:

آیا تابحال درباره شن‌های شکسته چیزی شنیده ‌اید؟ این شن ها درشت هستند و معمولا شکسته می شوند. برای ساختمان سازی شن شکسته معمولا مورد مصرف نیست و به صورت گوشه دار در دسترس است.

  • شن شسته:

یکی از رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز شن شسته است. در بین شن‌ها مقادیر زیادی خاک و مواد آلی وجود دارد و با وجود آنها نمیتوان از این شن برای ساختمان‌سازی استفاده کرد. به همین دلیل  برای استفاده آن را می شویند و شن ها را از آن مواد جدا می کند.

انواع شن در صنعت ساختمان سازی

 انواع شن بر اساس چگالی برای ساختمان سازی :

  • شن سبک دانه:

یکی از روش‌های تقسین انواع شن را می‌توانیم تقسیم بر اساس چگالی معرفی کنیم. در این روش به شن هایی چون پومیس، توف، رس، شیل، دیاتومیت و خاکسترهای آتشفشانی که آن ها چگالی پایینی دارند شن سبک دانه می گویند. این شن‌ها دارای کاربرد خاصی برای ساختمان سازی می‌باشند و به عنوان یکی از بهترین شن و ماسه برای ساخت سازه شناخته می‌شوند.

  • شن معمولی:

آیا می‌دانستید شما هر روز درحال مشاهده شن‌های معمولی هستید؟ به شن هایی که در اطراف ما به صورت طبیعی وجود دارد. شن معمولی می گویند. از این نوع شن در ساخت بتن هایی با وزن معمولی برای ساخت سازه و پایه ریزی سازه استفاده می‌شود.

  • شن سنگین دانه:

یکی از محبوب ترین شن‌ها برای ساخت بتن را می‌توانیم شن‌های سنگین دانه معرفی کنیم. شن سنگین دانه به دانه هایی مانند سرپانتین، مگنتیت، ایلمنیت، ژئوتیت، لیمونیت و باریت، گغته می‌شود. که برای ساخت انواع  بتن با وزن سنگین برای پایه ریزی ساختمان می‌شود.

ماسه چیست

به سنگ های ریزی که از شن ریز تر است ماسه می گویند. بصورت کلی ماسه‌ها دارای خجم و سایز کمتری از شن می‌باشند. به همین دلیل از مخلوط شن و ماسه برای ساخت بتن استفاده می‌شود. ماسه معمولا در سواحل دریا ها و رودخانه ها به راحتی پیدا خواهد شد. زیرا تولید ماسه از سنگ ها در اثر عوام طبیعی است.

برای مثا یک تخته سنگ در معرض عوامل طبیعی  مانند باد و باران و یخ زدگی قرار می‌گیرد متلاشی می‌شود. به ذرات ریز تبدیل یعنی ماسه تبدیل خواهد شد. قابل ذکر است که عوامل طبیعی تاثیرگذارترین عامل ممکن برای ساخت ماسه با اندازه‌ی این ذرات از یک صدم میلی متر و دو میلی متر است. 

 انواع ماسه در صنعت ساختمان سازی

  • ماسه طبیعی:

رایج ترین نوع ماسه را می‌توانیم ماسه معرفی کنیم، این نوع به طور طبیعی از بستر دریا و رودخانه استخراج می شود.

 انواع ماسه در صنعت ساختمان سازی

  • ماسه شسته:

از ماسه‌های محبوب برای بتن سازی و ساختمان سازی مانند شن می‌توانیم به ماسه‌های شسته اشاره داشته باشیم. به این نوع ماسه دوبار شور نیز می گویند که مخلوطی از ماسه و خاک است.

  • ماسه شکسته:

ماسه شکسته در بازار بسیار زیاد است اما به عنوان ماسه مناسبی برای ساختمان سازی معرفی نمی‌شود. این نوع ظاهری تیز گوشه دارند و از آسیاب سنگ های معدنی حاصل خواهد شد.

 انواع ماسه بر اساس شکل ظاهری

  • ماسه گرد:

یکی از راه‌های جداسازی شن و ماسه از یکدیگر و مشخص کردن رایج ترین شن و ماسه در صنعت ساخت و ساز، تقسیم انها بر اساس ظاهر است، برای مثال ماسه گرد همان طور که از نامشان پیداست ظاهری گرد و کروی دارند. از نوع ماسه مصنوعی نیز می باشند، این ماسه به عنوان یک ماسه محبوب برای ساختمان سازی شناخته می‌شود.

  • ماسه گوشه دار:

ماسه گوشه دار برخلاف ظاهر عجیب خود از استحکام بالایی برخوردار می باشد و تخلخل میان آن ها نسب به ماسه گرد کمتر است. به همین دیل از آنها برای ساخت بتن‌های محکم استفاده می‌شود.

  • ماسه شبه گرد:

این نوع ظاهر کاملا گرد ندارند به همین دلیل به آن ماسه شبه گرد گفته می‌شود. برخی از افراد ظاهر آنها را گرد و برخی گوشه دار معرفی می‌کنند.

  • ماسه مخلوط: ماسه مخلوط شکل خاصی ندارند و یک ماسه همگانی است.

آشنایی با منبع و محل دسترسی ماسه 

به طور کلی ماسه به دو نوع طبیعی و مصنوعی وجود دارد. برای تهیه ماسه‌های طبیعی باید از روش‎‌های طبیعی استفاده کرد. برای مثال  از  انواع ماسه  طبیعی می‌توانیم به ماسه رودخانه ای و ماسه بادی اشاره داشته باشیم. اما ماسه مصنوعی طی فرآیندی توسط نیروی انسانی به وجود می‌آید.

مطلب پیشنهادی: مزایا و معایب دیوار گچی

  • ماسه طبیعی:

ماسه طبیعی به طور طبیعی در دسترس است. هیچ فعالیتی روی آن انجام نمی شود، این ماسه پس از استخراج قابلیت مصرف دارد.

منبع و محل دسترسی ماسه

  • ماسه رودخانه ای:

یک ماسه شسته شده می باشد که ظاهر گرد دارند و از نوع طبیعی می باشند. قابل ذکر است که رنگ این ماسه‌ها سفید و خاکستری است.

  • ماسه بادی:

نمونه دیگری از ماسه طبیعی، ماسه بادی است. که در ساختار آن خاک نیز وجود دارد و برای انواع ساختمان سازی‌ها استفاده می‌شود.

  • ماسه مصنوعی:

این شن و ماسه طی فرآیند‌هایی ناخالصی‌های  خود را مانند آهک حذف خواهند کرد. این فرایند توسط نیروهای انسانی و دستگاه انجام می‎‌شود. در نهایت تشکیل دهنده ماسه گرد، گوشه دار و مخلوط است.

به مطالعه ادامه دهید: مزایا و معایب انواع آجر فشاری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *