آموزش اجرای گروت ریزی

آموزش اجرای گروت ریزی

به طور کلی می‌توان گفت که گروت به مخلوطی از مواد سیمانی و آب گفته می‌شود. آموزش اجرای گروت ریزی که می‌تواند گاهی همراه سنگ دانه باشد و گاهی نیز فاقد سنگ دانه، در واقع آب موجود در این مخلوط به قدری زیاد است که این ماده به صورت کامل جاری می‌گردد. به طور معمول و رایج در بین گروت و مورتار یا همان ملات تفاوت زیادی به اشتباه قائل نمی‌شوند و گاها دیده می‌شود که از اسامی آن‌ها به جای هم دیگر استفاده می‌گردد.

اما به طور اساسی گروت و مورتار با یکدیگر تفاوت‌های زیادی دارند. به عنوان مثال یکی از این تفاوت‌ها این است. که گروت لزوما به سنگ دانه نیازی ندارد و این در حالی است که مورتار باید سنگ دانه‌های مناسب داشته باشد. کاربرد اصلی گروت این است که جاهای خالی را پر نماید. این در حالی است که معمولا از مورتار برای به هم چسباندن استفاده می‌شود.

ما در مجموعه پخش مصالح ساختمانی هانی در این مقاله قصد داریم تا شما را تا حدودی با گروت و همچنین آموزش اجرای گروت ریزی آشنا کنیم. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب نمایید.

ویژگی‌ها و کاربرد‌های گروت‌ها چیست؟

گروت‌ها در صنعت ساخت و ساز دارای کاربرد‌های وسیعی می‌باشند. در شرایطی از گروت‌ها به عنوان یک ماده مستقل استفاده می‌شود و گاهی نیز از آن به عنوان یک ماده برای تعمیر بتن استفاده می‌نمایند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید گروت‌ها از خواصی همچون مقاومت بالا‌تر در مقایسه با بتن معمول برخوردار می‌باشند.

علاوه بر آن، خواصی همانند توانایی کنترل بار‌های دینامیکی، قابلیت انبساط در نوع پایه سیمانی و… از دیگر خواص و ویژگی‌های این محصول می‌باشد. کاربرد گروت‌ها بسیار گسترده است و از آنچه گروت‌ها می‌توان به گروت اپوکسی و گروت پایه سیمانی و… اشاره نمود.

مراحل و نحوه آماده‌سازی برای گروت ریزی به چه صورت است؟

در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به آموزش اجرای گروت ریزی اشاره کنیم. برای اجرای گروت ریزی در ابتدا باید فضای مناسب را آماده نماییم. به این منظور بایستی زیر کار سیمانی را مورد بررسی قرار دهیم. زیر کاری سیمانی بایستی از هر گونه چربی و یا گرد و غبار و روغن و مواد آلوده عاری باشند.

همچنین هیچ گونه روغن قالب و مواد عمل آورنده نیز نباید در این سطح به کار رفته باشد. از نظر سستی و لقب مورد برسی قرار گیرد و اصلاح شود، در کنار آن بایستی چک گردد تا فاقد پوسته نیز باشد.

مراحل و نحوه آماده سازی برای گروت ریزی به چه صورت است؟

در صورتی که زیر کار سطح مد نظر ما فلزی باشد، از لحاظ وجود روغن، گرد و غبار و مواد آلوده مورد بررسی قرار می‌گیرد و همچنین باید چک گردد تا لایه‌های پوسته ورقه وجود نداشته باشند.

در صورتی که همه این موارد بررسی شد و اصلاح گردید، می‌توان مراحل بعدی را اجرا نمود.

مراحل آماده‌ سازی گروت

قدم اول در اجرای گروت ریزی مرطوب نمودن بتن زیر کار می‌باشد. زمانی که زیر کار از نوع بتنی، ملات سیمانی و یا ملات سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری باشد، ضروری خواهد بود که سطح زیر کار مرطوب گردد. این مرطوب کردن سبب می‌شود تا از خشک شدن ملات جلوگیری به عمل آید و در مجموع شاهد افزایش چسبندگی خواهیم بود.

مرحله قالب‌گذاری در گروت ریزی

مرحله بعدی در مراحل اجرای گروت ریزی، طراحی قالب‌ها و قالب‌گذاری می‌باشد.

در حقیقت طراحی قالب‌ها باید به گونه‌ای صورت بگیرد که در طی فرایند گروت ریزی و ملات ریزی، هیچ گونه تغییر و جاذبه جایی در آن رخ ندهد. همچنین توجه کنید که قالب‌ها را بالا‌تر از سطح گروت کاری در نظر بگیرید. این مقدار اضافه را همچنین باید برای اطراف نیز در نظر گرفته شود. از نکات مهم در اجرای گروت ریزی این است که افراد بایستی اطمینان حاصل نمایند که هوای محبوس شده در گروت و ملات به طور کامل از آن خارج شوند.

در نتیجه بایستی روزنه‌های بازی را در سمت مخالف محل گروت و همچنین در نواحی گوشه و زاویه‌ها تعبیه کرد. این روزنه‌ها به عنوان محلی برای بررسی نمودن گروت و ملات ریزی در طول فرایند به کار گرفته می‌شوند.

مرحله کارگزاری مخلوط گروت ریزی

در حین گروت ریزی باید توجه شود در زیر صفحه ستون‌ها و… به طور کامل محل باید از ملات و یا گروت پر گردد. این فرایند گروت ریزی را باید به طور پیوسته ادامه داد. در صورتی که از فشار ملات ریزی کاسته گردد، سطح حالا شل به خود می‌گیرد و در نهایت حالت روان آن از بین خواهد رفت و روان کردن مجدد آن کار بسیار دشواری خواهد بود.

در این زمینه می‌توان بیان کرد که ملات رزین‌های مصنوعی از این لحاظ دارای طریقه مصرف ساده‌تری می‌باشند. این نوع ملات در زمان ریخته شدن به صورت آرام و مطمئن جریان خواهد گرفت و در نتیجه کار نهایی با کیفیت بالا به اتمام می‌رسد.

حتی در شرایطی ممکن است این اتفاق رخ دهد که فرایند گروت ریزی دچار توقف شود، پس از گذشت زمان و به محض اینکه ملات جدید ریخته شود، ملات قبلی شروع به حرکت می‌نماید و اختلال در نتیجه کار رخ نمی‌دهد.

باید توجه شود برای اینکه در بین سطح ملات ریخته شده و زیر صفحه ستون فاصله ناخواسته‌ای به وجود نیاید، بایستی سطح گروت ریخته شده از سطح زیرین صفحه ستون پایین‌تر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: تفاوت ساختمان سازی امروزه با گذشته

مرحله کارگزاری مخلوط گروت ریزی

مزایای استفاده از گروت

نیازمند به زمان اندک برای رسیدن به مقاومت بالا

دارا بودن قابلیت نگهداری آب، ملات بتنی و سیمان‌عدم تفکیک شده سنگدانه و آب از همدیگر

جلوگیری از جمع شدن قابل توجه

دارا بودن از خاصیت جاری شدن در حالت عادی

دارای قوام و سیال و یا روان بودن

برخورداری از مقاومت مکانیکی و شیمیایی قابل قبول

پر شدن به صورت کامل مکان گروت ریزی شده

شرایط نگهداری گروت

شرایطی وجود دارد که برای نگهداری از گروت ضروری خواهد بود و در صورت رعایت این شرایط، طول عمر مفید آن افزایش خواهد یافت. گروت بایستی دور از تابش مستقیم نور خورشید و همچنین دور از افزایش دما نگهداری گردد.

در مناطقی که آب و هوای گرمسیری دارند، نصب وسایل تهویه هوا ضرورت پیدا خواهد کرد.

کلام پایانی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با گروت و آموزش اجرای گروت ریزی آشنا کنیم و در این زمینه اطلاعات جامعی در اختیار شما قرار دهیم. در صورتی که در این زمینه نیاز به مشاوره و راهنمایی‌های بیشتری دارید می‌توانید با کارشناسان و متخصصان با تجربه ما ارتباط برقرار نمایید و نسبت به رفع مشکلات خود اقدام کنید.

بخ مطالعه ادامه دهید: دیوار گچی پیش ساخته از کجا بخریم

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *