آجر نسوز چیست: آجر نسوز چیستشاید نام آجر نسوز نامی آشنا نباشد و زیاد آن را نشنیده باشید، اما حتم دارم در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی منزل یا محل کار خود، باربیکیو و کورهها آن را دیدهاید! آجر نسوز یکی از با کیفیتترین، پر مزیتترین و مقاومترین آجرها است.
تهیه شده از خاکهای چینی و نسوز مخصوص، با مقاومت بالا نسبت به فشار و حرارت به طور گسترده در صنایع و حوزههای مختلف به کار برده میشود.
در کنار این آجر، آجر فشاری نیز با مقاوم سازی زیر بنای ساختمان نقش مهمی در صنعت ساختمان سازی ایفا میکند. از آنجایی که آجر یکی از مهمترین مصالح ساختمانی و از اصلیترین اجزای ساختمان چه در زیرسازی و چه در نما و دکوراسیون داخلی بناها است. شناخت انواع آجر و ویژگیهای منحصر به فرد هر یک از این انواع میتواند کمک شایانی به خصوص به افراد فعال در صنعت ساختمان سازی بکند.
با شناخت ویژگیها، قیمت و موارد بکارگیری انواع آجر نسوز، آجر فشاری و… میتوانید بهترین مصالح ساختمانی را با قیمت مناسب تهیه کرده و در سازه مورد نظر بهکار ببرید. ما این مقاله را در پخش مصالح ساختمانی هانی نوشته ایم و در این مقاله قصد داریم به طور اختصاصی و کاربردی به معرفی آجر نسوز و آجر فشاری پرداخته و ویژگیهای منحصر به فرد و موارد بکارگیری آنها را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
معرفی آجر نسوز، آجر نسوز چیست
همانطور که از نام آجر نسوز پیداست، بارزترین ویژگی که میتوان برای این نوع آجر نام برد، مقاومت بالای آجر نسبت به حرارت است. اولین موردی که در معرفی آجر نسوز باید به آن اشاره کنیم، مقاومت بالایی ست که آجر نسوز در برابر گرما و تغییرات دمایی از خود نشان میدهد. آجر نسوز از متریال مخصوص اعم از خاک رس، کانیهای معدنی ویژه و خاک چینی تهیه شده و ساختاری متراکم و فشرده، مولکولی و ظریف دارد.
خاک نسوز، اصلیترین ماده تشکیل دهنده این نوع آجر فشاری قدمتی دیرینه در صنعت ساختمان سازی و ساخت سازههای متنوع چون کورهها و پاتیلها و… دارد. در دهههای ۱۹۶۰ ۱۹۷۰ و تا پیش از اینکه آجر نسوز تولید شود و به گستردگی امروز مورد استفاده قرار گیرد.
خاک نسوز و شکلهای مختلف کربن برای پوشش داخلی کورهها به کار میرفتند. گسترش صنعت ساختمان سازی و نوآوریها سبب تولید مصالح ساختمانی جدید و مقاومتر شد و متریال شگفت انگیزی مانند آجرهای نسوز، آجر فشاری و… را وارد بازار کرد.
در حال حاضر انواع مختلف آجر مقاوم و بادوام و با ویژگیهای منحصر به فرد در زیربنای ساختمان، ساختار دیوارهها، انواع سازهها، نمای بیرونی ساختمان و دکوراسیون داخلی به کار میروند. برای خرید انواع تیغه سفال با کیفیت برای ساخت و ساز شما می توانید با شماره تماس های داخل وب سایت تماس بگیرید.
ویژگیهای تمایز دهنده آجرهای نسوز تا حد زیادی به طرز تهیه این نوع آجرها و مواد اولیه سازنده آنها باز میگردد. برای اینکه بهتر با آجر نسوز و کاربردهای آن آشنا شوید. خوب است ابتدا در مورد متریال سازنده و طرز تهیه آن بدانید.
متریال سازنده آجر نسوز چیست؟
به طور کلی موادی که در تهیه آجر نسوز به کار میروند، موادی با تحمل گرمایی بالا اعم از خاک چینی، خاک رس، خاک نسوز، کانیهای خاص و پوکههای معدنی مقاوم هستند. با توجه به اینکه آجرهای نسوز انواع مختلفی با میزان تحمل حرارت متفاوت، قیمت و درجه استحکام و سختی متفاوت دارند. مواد تشکیل دهنده آنها نیز متنوع بوده و در کنار مواد اصلی نامبرده در فوق، افزودنیهایی نیز دارند.
مجموعه پرتلند در زمینه فروش مصالح ساختمانی فعالیت می کند و شما می توانید برای خرید مصالح ساختمانی از جمله تیغه سفال، گروت، انواع آجر، پودر سنگ جوشقان و… با شمار های تماس ما در ارتباط باشید.
در بخش معرفی انواع آجر نسوز بیشتر با این مواد آشنا خواهیم شد. اما طرز تهیه آجر نسوز چگونه است؟ چه فرآیندی متریال اولیه را به مقاومت حرارتی فوق العاده آجر نسوز میرساند؟
طرز تهیه آجر نسوز و تاثیر آن بر مقاومت محصول
پیشتر اشاره کردیم که آجر نسوز انواع مختلف با مواد اولیه گوناگونی دارد. اما به طور کلی طرز تهیه تمام انواع آجر نسوز به صورت زیر است:
در مرحله اول سنگها، کانیها و پوکههای معدنی آسیاب شده و به صورت ذرات ریز و نرم نسوز در میآیند. این پودرهای مقاوم به حرارت در کنار مواد افزودنی و قالبهای ویژه. ساختاری متراکم و فشرده به خود میگیرند و برای پختن در کوره آماده میشوند.
فرآیند پختن در کوره که مهمترین مرحله در تهیه آجر نسوز است، بیش از 3 روز در کورهای با دمای 1500 درجه سانتیگراد به طول میانجامد. پس از این مدت و اتمام فرآیند پختن، آجر نسوز مستحکم و بادوام آماده میشود. این آجر با مزایای فوق العاده از جمله مقاومت حرارتی بالا، استحکام، سختی، مقاومت در برابر تغییرات دمایی، سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف، گرمای سوزان و یخبندان در هر جایی قابل استفاده است.
در گذشته نه چندان دور تنها استفاده آجر نسوز در پوشش داخلی کورهها، پاتیل، عایق کاری ساختمان بوده است؛ اما در حال حاضر با گسترش و پیشرفت صنعت، انواع مختلف آجر نسوز در نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی، باربیکیو و بسیاری بخشهای دیگر ساختمان نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
خوب است بدانید که آجر نسوز با توجه به کاربرد در سایزهای متنوع ساخته و به بازار عرضه میگردد. اما رایجترین و پرکاربردترین ابعاد آن 32*7، 5/5*26، 20*10 است.
مهم ترین انواع آجر نسوز
آجر نسوز سیلیسی
آجر نسوز سیلیسی یکی از اصلیترین و پرکاربردترین انواع آجر نسوز است. این آجر به طور عمده از خاک سیلیس یا پودر کانی به نام کوارتزیت تشکیل میشود و شامل ترکیبات معدنی پر کاربرد اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم، اکسید تیتانیوم و اکسید آهن است.
آجر نسوز سیلیسی با مقاومت بالا نسبت به حرارت به طور گسترده در صنایع، پوشش داخلی کورههای فولاد سازی، کک سازی، شیشه، سرامیک و غیره به کار میرود.
مطلب پیشنهادی: اهمیت استفاده از پودر سنگ چیست
آجر نسوز ویژه
آجر نسوز چیست: این نوع آجر نسوز، نوعی مقاومتر از آجرهای نسوز است که در مواردی خاص کاربرد دارد. این نوع آجر با داشتن خاک چینی، خاک نسوز و سرامیک و حتی فلزات واسطه (آهن، قلع، روی و…) در ساختار خود از استحکام بیشتری برخوردار بوده و در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
آجر نسوز، خود نیز انواعی دارد و در صنایع مختلف به کار میرود. انواع آجر نسوز ویژه عبارتند از: آجر نسوز اکسید کروم-کوروندوم، آجر نسوز زیرکونیوم، آجر نسوز اکسید کروم، آجر آلومینیومی، آجر قلیایی و..
در این مقاله سعی کردیم به طور جامع و کاربردی به معرفی آجر نسوز بپردازیم. برای خرید آجر نسوز میتوانید به کارخانجات و مراکز معتبر مربوطه مراجعه کرده و با قیمت مناسب محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.
بیشتر بخوانید: دیوار چینی بهتر است یا دیوار گچی آماده
بدون دیدگاه